OvernachtenSchier op Schiermonnikoog

Schier op Schiermonnikoog

En ja, dat was het echt. 2 Dagen lang was het mistig en grijs op Schiermonnikoog, maar wat was het weer fijn. Het eiland waar ik al vanaf jongs af aan kom, het eiland wat me met de paplepel is ingegoten. We mochten er 2 dagen gaan genieten, in de winter, wat een cadeautje.

En het leuke was? We mochten in Zevenhuizen logeren, een prachtig karakteristiek en gezellig huis dat verhuurd wordt door Schiermonnikoog.com. Een vrij nieuw concept op het eiland die zowel voor de verhuurders als de huurders alle zorg uit handen nemen. Rink en Inas zijn met vol overgave in dit familiebedrijf gestapt en hebben al een mooie lijst aan accomodaties die zij verhuren. Echt ideaal hun website, het is makkelijk zoeken en overzichtelijk. Onze aankomst bij Zevenhuizen was ook perfect geregeld, alle informatie duidelijk en zelfs de kachel stond al aan; heerlijk!

Zevenhuizen is een huis waar je met 8 volwassenen kunt en mag slapen. Ideaal ook voor 2 gezinnen, want het heeft zowel beneden als boven een woonkamer, keuken, toilet en badkamer. Aan het einde van het dorp met een prachtig uitzicht vind je deze vakantiewoning op Schiermonnikoog. En als je er al eens geweest bent weet je ook dat Schiermonnikoog niet heel groot is en dat je dus, ook al zit je aan de rand van het dorp, overal dichtbij zit! Voor ons perfect tijdens dit weekendje weg.

M’n jongens en m’n ouders zijn mee en dat vind ik echt genieten. Herinningen maken, lachen aan tafel, genieten van de natuur… en natuurlijk de mooie verhalen van m’n vader die hier ook al z’n hele leven komt. En zulke momenten zijn steeds kostbaarder, want je weet nooit hoe lang je hier nog mag blijven als je wat ouder wordt. Voor ons dus extra speciaal deze dagen.

Schiermonnikoog kennen we goed, maar toch hebben we ons weer laten verrassen door wandelpaden door de bossen, een plek waar we nog nooit waren geweest. Kilometers wandelen en dan uiteindelijk op bijna hetzelfde punt uitkomen; ja het kan echt haha. Onderweg zoeken we dennenappels, spelen de jongens in de speeltuin en tellen we hardop onze stappen.

Wat je de komende maanden helemaal niet mag missen op Schiermonnikoog? Dat is het lichtkunstwerk van Hi-Lo. Verschillende kunstenaars laten om de 2 maanden hun werk zien op de Zuidertoren. Een magisch schouwspel als je het mij vraagt. En uniek, want je kunt het maar een half uur per dag bekijken. Ik kan je vertellen; wij hebben met stilte dat half uur gekeken en het was voor ons gevoel binnen 2 minuten klaar, zo mooi was het! De beelden bewegen continue en op de foto lijkt het mooi, maar in real life is het nog 10 x mooier om te bekijken. Meer info over dit project kun je hier vinden: https://hi-lo-art.com/baken/schiermonnikoog

Al met al vlogen deze dagen weer om, zoals je misschien wel weet kom ik vaak op de Waddeneilanden en weet ik er altijd wel over te vertellen. Het verveelt nooit en dat was ook nu niet zo. Dankjewel mooi eiland, tot gauw!