FrieslandTour door Friesland

Tour door Friesland

Het #opfriesen bevalt me wel en laat ik nou net deze dagen weer toffe dingen mogen doen in Friesland! Samen met 2 andere instagrammers ga ik op pad en opladen door onze mooie provincie. Ryka en Susanne komen naar Friesland vandaag en ik wil ze graag laten zien hoe mooi ik onze provincie vind. Elkaar leren kennen via internet is super leuk en als het dan real life ook nog super goed klikt vind ik dat fantastisch!

Onze tour van het opfriesen begint in Harlingen. Deze stad kan ik niet voorbij laten gaan, ik ben er zelf groot fan van. Op een e-chopper van Wadchopper Harlingen mogen we de stad verkennen. Het is winter en dus vrij koud, maar we hebben ons goed aangekleed. Hard rijden zou ik nu niet doen, want dan hou je het met deze temperaturen niet lang vol. We doorkruisen de hele stad, stoppen op mooie plekjes en ik vertel ze wat dingen over Harlingen. We maken foto’s en genieten van het kleine zonnetje dat doorbreekt. Op deze wadchoppers hebben we veel bekijks, ze zijn dan ook zo stoer! Tijdens m’n Elfstedentour vorig jaar mocht ik ze voor het eerste uitproberen, dat verhaal lees je hier: https://www.ontdekjeplekjenl.nl/friesland/11-stedentour-friesland/

Net wanneer het een klein beetje begint te regenen parkeren we onze bolides en gaan we lunchen bij Nooitgedagt. In een van de oudste en wat mij betreft ook een van de mooiste panden van Harlingen kun je heerlijk genieten van een lunch, borrel of diner. De entourage is fantastisch, het eten ook. We kletsen honderduit met elkaar en vergeten daardoor bijna de tijd ๐Ÿ˜‰ Hier kan ik wel uren blijven zitten! Oh ja, als je hier een keer komt, zou ik echt een huisgemaakt taartje proeven!

Later in de middag mogen wij winter sloep varen. Je zou denken; dat is leuk voor de zomer, maar in de winter? Nou wij gaan het beleven ๐Ÿ™‚ Kleedjes en warme chocolademelk liggen klaar in de boot dus hup; het water op! Bij Sloepverhuur Langweer willen ze dit graag promoten. Want Friesland is mooi in de zomer, maar ook zeker in de winter! Wij testen het voor hun uit en na 5 minuten kunnen we al zeggen dat dit heerlijk is! Het is rustig op het water, je bent bijna alleen op de wereld. Wat een rust en wat een vrijheid. De Friese Meren komen zo prachtig tot hun recht met dat waterige zonnetje aan de hemel. En of het koud is? Een beetje, maar daar kun je je op kleden. Wij hebben er in elk geval geen last van, het is vooral genieten en bijzonder om nu te varen. Dus dat #doorvaren is wat ons betreft geslaagd!

Overnachten gaan we doen in Studio Bosk, een klein schattig huisje midden in de bossen van Gaasterland. Het is pure magie daar, je waant je helemaal alleen in de wereld met de geuren van alleen maar natuur om je heen. Het huisje zelf is wat ouder, maar van binnen is het helemaal opgeknapt door de eigenaren Julia en Gysbert. Met heel veel ramen zodat je constant de reflectie ziet van het bos om je heen. Ik hou ervan! We settelen ons, zetten lekkere hapjes op tafel en lachen heel wat af. Wat is dit heerlijk relaxt zeg! Wel een tip; neem je sloffen mee als je hier gaat logeren, dan heb je geen koude voeten van de vloer ๐Ÿ™‚

Na een lange nacht worden we langzaam wakker. We hopen op een mooie winterse zonsopkomst en besluiten een wandeling te maken. Vanuit het huisje stap je letterlijk het bos in, hoe fijn! Je hebt in deze omgeving heel veel wandelroutes, ze zijn aangegeven met gekleurde paaltjes. Ook heb je routes voor honden, routes voor paarden en een kabouterpad. Voor iedereen dus wat wils! Wij doen een wandeling op gevoel haha en zo komen we per ongeluk op het kabouterpad uit ๐Ÿ˜‰ Altijd leuk.


In het huisje ontbijten we met z’n 3-tjes en daarna pakken we onze spullen in. Studio Bosk moeten we helaas alweer achter ons laten. Friesland nog niet, want we gaan nog 1 toffe activiteit doen en dat is.. lopifitten! Lopfit Gaasterland heeft iets unieks, lopen en fietsen tegelijk op deze loopbandfietsen. Ik had het nog nooit gezien en het was een klein beetje wennen aan het begin, maar wanneer je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het echt super grappig en leuk om te doen! We hebben heel wat afgelachen. Ik wilde de dames graag de kliffen bij ons in de provincie laten zien en zo fietsten we een mooie route naar het IJsselmeer en de kliffen. Hier kun je dus ook weer prachtige routes beleven. Het mooie van Friesland is de verscheidenheid van natuur, er is bos, er is water, er is heide… zoveel te zien en te beleven!

Ons avontuur zit er weer op, het was fijn dat vervolg van het #opfriesen!