ActiefValencia

Valencia

Nog nooit was ik in Spanje geweest, dus dat werd hoog tijd 😉 Valencia, een stad waar je momenteel veel over hoort en leest en dat maakte ons nieuwsgierig. Dus hup, de koffer inpakken en gaan.

Wat je vooral leest is dat fietsen door de stad echt een aanrader is dus dat wilden we sowieso gaan doen. De vlucht naar Valencia duurt 2,5 uur en eenmaal aangekomen trekken we de korte broek aan en kan het genieten beginnen. Ik geef je in deze blog een rijtje tips over wat wij vooral heel erg leuk vonden om te doen en heen te gaan:

  • Fietsen dus; het bleek echt een aanrader want de stad is niet enorm groot en met de fiets kom je overal snel. Ik denk dat je met de fiets sneller bent dan met de auto door de stad. Natuurlijk kun je ook gemakkelijk de metro pakken, maar hey, op de fiets zie je tenminste nog wat én ben je in beweging! Overal vind je eigenlijk wel fietspaden, soms moesten wij even zoeken want dan blijkt het fietspad aan de andere kant van de weg te zijn (sorry geïrriteerde automobilisten ;)), maar over het algemeen is het heel makkelijk en fijn.
  • Wij verbleven in Loft Valencia, in de wijk Cabanyal. Deze wijk staat niet heel goed bekend, maar wij vonden het erg leuk daar. Het is een oude visserswijk vlakbij zee. Dat het oud is kun je goed zien en merken, want overal vind je verlaten huizen en gebouwen, maar je kunt ook merken dat de wijk echt in opbouw is. Zo ook dit plekje, onze Loft. Wat een mooie plek was dit om te slapen zeg! Een hele fijne sfeer, mooi ingericht en dus vlakbij zee. In 10 minuten stonden wij (lopend!) op het strand.
  • De wijk Cabanyal, waar wij dus sliepen, is in opkomst, dat kun je merken aan de verborgen parels. Via locals kwamen wij bij toffe plekjes uit, dat moet je net even weten want je loopt er zo aan voorbij! Een aanrader is bijvoorbeeld eten bij Lindala Restobar en koffie of lunchen bij MercaBanyal. Hier voelen wij ons helemaal thuis, wat een heerlijk sfeertje!
  • De zee; voor ons een reden om naar Valencia te gaan, want hoe lekker is het om verkoeling te zoeken (en voelen!) aan zee. Hier vind je leuke winkels, restaurantjes en natuurlijk het grote strand. Vanuit Loft Valencia loop je hier dus gewoon heen he! Ik vond het ’t fijnst om ’s ochtends vroeg met zonsopkomst hierheen te lopen, dan is het nog relatief rustig en kun je echt even genieten hier.
  • De oude binnenstad; een must see als je in Valencia bent. Prachtige oude gebouwen, kerken en mooie uitkijkpunten bij bijvoorbeeld El Micalet.
  • Hou je meer van modern? Dan is Ciutat de les Arts i les Ciències een toffe plek om heen te gaan. Niet alleen moderne architectuur vind je hier, maar ook musea en wateractiviteiten zoals suppen of bootje varen. Ik vond het heel mooi daar, echt even weer iets anders dan een oude binnenstad.
  • En als je zo door de stad fietst kom je de leukste plekjes tegen. Wij fietsten namelijk geen tour, wij houden ervan om gewoon maar te gaan en te kijken waar we uitkomen. Zo troffen we onderweg meerdere lokale markten met leuke spulletjes, maar ook veel eten en drinken. De overdekte markten in hallen zijn ook heel tof trouwens, als je van lekker eten houdt moet je daar ook zeker heen gaan. In de wijk Russafa vind je bijvoorbeeld een grote!
  • Op een gegeven moment fietsten wij buiten de stad en kwamen we per toeval uit bij een oud klooster: Monasterio San Miguel de los Reyes; zet deze ook op je lijstje!

Al met al waren deze 4 dagen voor ons veel te kort, we hadden graag nog meer gezien en beleeft in deze bruisende stad. Valencia; dankjewel voor de fijne ervaring!

Wil je meer tips over deze leuke stad? Bezoek dan ook eens https://www.verrassendvalencia.nl en https://soofinvalencia.com