Aan het waterNachtje weg bij Pean

Nachtje weg bij Pean

Soms zijn er van die plekjes, waar je gelijk de rust voelt. Pean-buiten is zo’n plekje voor mij. Ik volgde ze al een tijdje op instagram en nu mocht ik er logeren, dus op naar Akkrum voor een nachtje weg! Best dichtbij huis, maar toch helemaal weg, want wat een rust voelde ik toen ik onze waterlodge binnen stapte.

Pean-buiten is een kleinschalig park, wat ze in de afgelopen jaren gebouwd hebben, naast de zeilschool/boerderij Pean. Een weiland omgetoverd tot dit fijne plekje, met veel begroeiing en beschutte plekjes. Wij zitten in waterlodge “Blaukopke” en hebben prachtig uitzicht over het water. Ik ben verliefd! Laat mij hier maar een week zitten is mijn gedachte 🙂

Er zijn 12 huisjes, die alle 12 ook weer verschillend zijn. Allemaal hebben ze een ruime tuin / veranda om het huisje heen. Wij kijken dus uit op het water en hebben daar ook nog een steiger waar je heerlijk in de hangmat kunt liggen of genieten met een drankje. Het huisje zelf is uniek, de buitenkant en de binnenkant. Binnen is het ook heerlijk ruim, vooral omdat wij met 6 personen + hond (die mag dus mee!) zijn, maar het voelt allemaal zo ruim aan! Wij installeren ons, de kinderen chillen even en gaan daarna het parkje even verkennen.

Pean Buiten ligt dus naast de zeilschool, die al heel wat jaren meer bestaat. Het zijn niet alleen de huisjes die het mooi maken, maar ook de leuke natuurspeeltuin, de vijver met eenden, de natuur (we spotten nog een uil!) en het voedselbos. Wat een leuke ideeën hebben ze hier uitgewerkt zeg! We kijken onze ogen uit en de kinderen kunnen hier optimaal spelen en ravotten. Vooral de 4 persoons step is in trek haha, wat een lol. Super handig dat wij 4 kinderen hebben 😉 De jongens proberen later in de middag ook nog een visje te vangen voor het diner, dat is helaas mislukt 😉

Wanneer de middag eindigt komt ook Tjeerd bij ons en zetten we de tafel vol lekkere hapjes. We kletsen, lachen en genieten gewoon volop van dit huisje. De zon begint ook nog te schijnen en we gaan na het eten nog even lekker wandelen met z’n allen. Je zit hier wel helemaal op de ruimte, maar dorpen als Akkrum en Grou zijn niet heel ver weg en dus leuk voor een dagje uit bijvoorbeeld. Wij hebben dat niet nodig gehad, want hier bij Pean is genoeg te beleven voor 2 dagen!

De zonsondergang kunnen we vanuit onze lodge bekijken… wat een cadeautje!

De volgende ochtend bak ik lekkere pannenkoekjes in de fijne keuken en worden we rustig aan wakker. Tjeerd en 2 van onze kids gaan alweer vroeg de deur uit om te werken en zo ga ik alleen met mijn eigen boys te zeilen! Want hoe leuk, je kunt hier kano’s huren, maar ook suppen en bijvoorbeeld zeilen! De jongens hebben dat nog nooit gedaan, dus erg leuk voor hun. Een hele leerzame ochtend van schipper Jelle die ons naast veel dingen leert, ook veel verhalen vertelt.

Ook al ligt dit verblijf maar 20 minuten van ons eigen huis af; hier voelde ik echt dat vakantiegevoel, de omgeving is anders, een heel mooi plekje en op en top genieten zo midden in de natuur. We komen graag nog eens terug!