Aan het waterWatersportdag Friesland

Watersportdag Friesland

Hou je van water? Dan hou je van Friesland. Want wat hebben wij hier toch veel water en wat kun je daar leuke dingen mee beleven! Watersport en Friesland zijn met elkaar verbonden en dat voel je tijdens deze watersportdag!

Zo ging ik een dagje watersporten in Akkrum, Aldeboarn en Heerenveen. Zij organiseerden in de Open Watersportweken een watersportdag met allerlei toffe activiteiten in deze 3 dorpen. Het weer zat ons mee, het zonnetje scheen vanaf de ochtend en die is niet meer weggegaan.

Onze dag begon in Heerenveen waar het Skûtsje van Gerben van Manen in het centrum lag. Hier kon je een kijkje nemen, uitleg krijgen en zelf even aan het roer staan 😉 Aan de overkant van het water vond je de suppers; die gingen het water op om op te ruimen. Het was net Koningsdag geweest, dus (helaas) veel troep in het water. Een mooie actie van hen dus om te ‘clean suppen’!

Onze dag vervolgde zich in Aldeboarn. Een klein dorpje maar met een groot verenigingsleven. Tal van bewoners zijn namelijk aangesloten bij de plaatselijke roeivereniging die een grote geschiedenis kent. Vele prijzen zijn al gewonnen met het sloeproeien en daar zijn ze maar wat trots op! Wij mochten een stukje mee roeien. Ik had het nog nooit gedaan, maar het was echt leuk te ervaren. Best zwaar ook, dus respect voor al die roeiers die die soms uren achter elkaar doen. Een leuke groep mensen wat hier vandaag dit vrijwilliger organiseerden. Bij de passanten haven kregen we nog een lekkere lunch, genieten!

Onze dag eindigden we in Akkrum. Hier was in de haven veel te beleven. Onder andere de brandweer was er waar de kids mochten spuiten met de brandslang, ook was er voor de kids het “Klompkesilen”, zo leuk om te zien! Ook kon je hier weer roeien, suppen en genieten op het terras bij De Koken.

Natuurlijk kon ik het niet laten om de sup te pakken en Akkrum vanaf het water te bekijken. Al met al dus een heerlijke zomerse dag in April. Ik heb genoten en heb nu al zin om deze zomer nog veel meer op het water door te brengen!

Wil jij Friesland ook vanaf het water beleven? Kijk dan eens op www.friesland.nl, www.waterlandvanfriesland.nl, of www.zuidoostfriesland.nl