TerschellingEen paar dagen Terschelling

Een paar dagen Terschelling

Jullie weten inmiddels vast wel dat Terschelling (en Vlieland ook) mijn hart gestolen heeft. Ik kom er dan ook vaak en dat verveelt nooit. Waarom niet? Ik ga je meenemen naar een paar dagen daar en vertel je mijn belevenissen, dan snap je vast waarom het altijd leuk is daar 🙂

De lente breekt aan en het eiland ontwaakt uit zijn winterslaap. De bloemen gaan weer bloeien en de zon weer meer schijnen. Dat maakt Terschelling nog mooier. Deze dagen ga ik weer van alles beleven hier. De eerste 2 dagen ben ik hier alleen en daarna sluiten 3 vriendinnen aan en gaan we o.a. de Fjoertoer lopen. Een wandeltocht vol lichtjes en beleving (in het donker!) van 17 km.

Wanneer ik aan kom op het eiland krijg ik gelijk dat lente-gevoel. Het is heerlijk buiten en de jas kan bijna uit. Ik geniet van de natuur, heb ondertussen een leuke foto opdracht bij De Cyprian en fiets het eiland wat over. Het voelt altijd gelijk als vakantie hier! Deze eerste nacht mag ik logeren bij Hotel Buren, midden in het dorp West Terschelling. Voor mij de plek om te zijn op het eiland. Zo’n 5 jaar terug werkte ik in het voorseizoen en in de zomer in de horeca op het eiland. Ik verbleef hier toen ook wat langer en toen ‘woonde’ ik ook aan de voet van Seinpaalduin. Hotel Buren zit hier ook aan deze kant van het dorp, het deed me zo herinneren aan die tijd! Heerlijk.

Binnen 2 minuten loop je het Seinpaalduin op, binnen 2 minuten sta je in de winkelstraat en kun je op het terras gaan zitten. Daarnaast is de haven ook nog eens om de hoek. Hotel Buren is gevestigd in de oude Zeevaartschool van vroeger, een mooie authentiek pand wat nu al jaren hotel is. De afgelopen 2 jaar is het al flink onder handen genomen door Stephan en Marinja, de kamers worden 1 voor 1 gerenoveerd. Een knus en fijn hotel met ook nog eens een heerlijk ontbijt. En mijn kamer? Ik had gewoon uitzicht op de Brandaris! Het was helemaal niet vervelend om ’s nachts af en toe wakker te worden, dat begrijp je 🙂

Wanneer de volgende dag m’n vriendinnen 1 voor 1 het eiland bereiken zijn we compleet en gaan we ons verblijf bij Terschelling Recreatie opzoeken. Wij zijn hier het hele weekend, voor de gezelligheid maar vooral ook voor de Fjoertoer.

De Fjoertoer is een wandeltocht (van 17 of 22 km) over het eiland waarbij je in het donker loopt, de route is verlicht en onderweg vind je allerlei lichtspektakels. Een pracht! Deze tocht doen we op zaterdagavond, de wind is gelukkig gaan liggen en we gaan volle moed van start. Wij doen de route van 17 km. Nog nooit heb ik deze tocht gewandeld en ik was heel benieuwd hiernaar. Een stuk over het strand, door de bossen en langs de mooie plekjes in West. Een hele belevenis zo met 1000-en mensen die meedoen. We hebben er enorm van genoten en de toch volbracht!

Al met al weer mooie dagen op het eiland, natuurlijk ontbrak een bezoekje op het strand ook niet en zijn we ook lekker uit eten geweest. Vol gezelligheid, liefde en mooie momenten, we hebben weer mooie herinneringen gemaakt!