Groningen

Groningen

De stad Groningen is hip! “Er gaat niets boven Groningen” wordt er wel gezegd en ik ben het daar best wel mee eens! In mijn studententijd mocht ik in Groningen wonen, wat een belevenis was dat vanuit een dorp in Friesland. En wat vond ik het fijn om elke dag door de hele stad naar school te fietsen, te shoppen in het centrum of te genieten van een leuk park in de stad. Het Noorderplantsoen is een heel bekend park in de stad, waar je kunt genieten van de rust. Er zijn wandelpaden, veel groen en ook veel water. Middenin het plantsoen vind je een eet/drinkgelegenheid.

In de stad is het heerlijk wandelen, de kleine straatjes door op zoek naar #ontdekjeplekjes. Zo ontdekte ik kortgeleden de Prinsentuin, verscholen achter hoge muren in de oude binnenstad; heerlijk! Ook is fietsen door de stad echt een aanrader, zo ontdek je nog meer plekjes.

 

Vorig jaar zomer was “Forum Groningen” net open en wij gingen erheen. Wat een mooie toevoeging in de stad. Old vs. New zeg maar, maar wat worden daar leuke dingen gedaan! En het uitzicht bovenop is fantastisch!

   

Meer tips in Groningen:
– Sporten bij Kardinge
– Het Suikerunie terrein waar ook van alles te beleven is!
– Op vrijdag is er markt op de Vismarkt
– De stad kun je ook ontdekken vanaf het water, per boot of suppend

Ook kun je natuurlijk lekker een dag gaan shoppen in de stad! Groningen heeft veel te bieden en je zult bij de stoplichten, als de fietsers over mogen steken, iets heel leuks opmerken 😉

Wij waren tijdens onze roadtrip ook in Groningen, niet in de stad, wel in de provincie, hier lees je meer erover:Roadtrip NL

Een leuke stad in NL bezoeken? Hier vind je tips!

13 destinations Read More
"Er gaat niets boven Groningen! Beleef Groningen ook, het is echt een leuke stad!"