De Bosbergtoren

De Bosbergtoren

Een kijkje nemen boven de toppen van de bomen? Op een hele mooie plek in Friesland? Dan moet je deze Bosbergtoren echt eens gaan bezoeken. Een super mooie klim met een fantastisch uitzicht!

Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin: de Bosberg Appelscha.

Het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold en de steden Leeuwarden (Friesland), Groningen en Coevorden (Drenthe) bekijken vanaf grote hoogte kan op de Bosbergtoren in Appelscha. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam en is een ontwerp van architect Frans Beune uit Assen. De voorganger van deze toren op de Bosberg is de Belvedère, die slechts de helft zo hoog was. In de nieuwe toren bevindt zich een lift.

Op de plek waar de Bosbergtoren staat, leeft ook een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud. Wat jarenlang een veel verteld volksverhaal was, bleek na recent onderzoek echt waar te zijn. De drie hoofdtakken van deze kolossale boom zijn zichtbaar naast de toren. De rest van de boom is onzichtbaar, verdwenen onder de stuifduin waar de Bosbergtoren zich bevindt.

Meer over deze toren vind je hier: https://www.debosbergtoren.nl

 

De meest noordelijke provincie van Nederland ontdekken...!

36 destinations Read More