FrieslandFranekerSlapen in Franeker: Turfkade 9

Slapen in Franeker: Turfkade 9

Dat Franeker ontzettend leuk is wist ik al door m’n Elfstedentour hier vorig jaar, maar dat er zoveel leuke mensen wonen… Wat zijn we hartelijk ontvangen door Wim Auke en Tjarda bij Turfkade 9 in deze stad. We doen weer een nachtje in eigen provincie, maar we blijven ons verbazen over de gastvrijheid en de mooie plekjes, want wat is dit ook weer een plaatje!

Wim Auke en Tjarda waren vorig jaar druk aan het verbouwen hier toen ik langsliep tijdens m’n tour door Friesland. Nieuwsgierig als ik was ben ik ze gaan volgen op instagram en zo kon ik zien wat voor moois ze van deze oude timmerloods maakten. Een prachtige plek midden in de stad, maar toch aan de rand zodat er wat meer rust is. Aan het water ook nog en je loopt in 2 minuten naar het leuke centrum van de stad. Een plek die afgelopen vrijdag ook nog eens de derde plek bemachtigde in de “Schoonheidssprijs van Franeker”!

Het pand heeft historie, dat kun je aan alles zien. Het is van binnen helemaal gestript en van deze tijd gemaakt, maar veel oude elementen zijn bewaard gebleven. Tjarda heeft zich helemaal uitgeleefd in de inrichting en styling en wat is het een warme, knusse plek geworden! Turfkade 9 telt 3 kamers, allemaal anders ingericht (maar wel in dezelfde stijl) en elk met een ander uitzicht op de stad. Wij mogen slapen in de houtzolder, waar vroeger het hout bewaard werd. Deze kamer heeft uitzicht op de voorkant, op het water. We installeren ons en daarna gaan we lekker door de stad wandelen; shoppen en sightseeing, want Tjeerd is hier nog nooit geweest, dus ik maak hem wat wegwijs. Franeker is een relatief kleine stad, maar zoveel charme. Het leuke is ook dat iedereen elkaar daar groet, ik hou ervan!

Wanneer we in de avond terugkeren naar onze b&b staat er een overheerlijke borrelplank voor ons klaar (bij te boeken!) en genieten we hiervan met een drankje. Moe maar voldaan gaan we slapen. De volgende ochtend word ik wakker van de geur van versgebakken brood, yum! Tjarda staat ons ontbijt klaar te maken beneden in de gemeenschappelijke ruimte. De tafel is prachtig gedekt en alles is vers wat op tafel staat. Wat een verwennerij!

We doen lekker rustig aan deze ochtend en genieten echt volop van dit plekje. We zijn nog steeds niet uitgekeken hier, zo mooi is het. Ik zou zeggen; bekijk de foto’s, boek hier een nachtje en ervaar het zelf, want dit plekje is echt een #ontdekjeplekje!

Lieve Tjarda en Wim Auke; onwijs bedankt voor de fijne dagen bij jullie op Turfkade 9, tot snel!