VlielandWeekend Vlieland

Weekend Vlieland

Dat de Wadden mijn favoriet zijn wist je inmiddels vast, maar het de eilanden blijven me verbazen en genieten. Afgelopen weekend mocht ik met 3 insta-vriendinnen ontdekken en beleven op Vlieland. Super leuk om hun ‘mijn thuis’ te laten zien. En ook super leuk om de voor mij leukste dingen te plannen en hun zo helemaal mee te nemen in het eilandleven!

Wat we gedaan en gezien hebben? Ik neem je mee:

Logeren deden we dit weekend in 1 van de prachtige vakantiewoningen van Duynsand: Turmalijn. Nog geen 2 minuten lopen vanaf de boot vind je in de dorpsstraat dit net verbouwde jaren ’30 woning. Bij binnenkomst ben ik gelijk verliefd! De sfeer, het interieur, de mooie oude elementen, wat een feestje om hier vakantie te mogen vieren! Bij Duynsand vakantiewoningen vind je nog 4 mooie woningen, die gelegen zijn in Duinkersoord, midden in de duinen op het eiland.

Wij verblijven dus in Turmalijn midden in het dorp, ook wel eens leuk om dat te beleven! Deze vakantiewoning is voor 6 personen + baby te boeken en het ideale is dat je overal dichtbij zit. De supermarkt is 3 panden verderop, je fiets haal je op loopafstand en als je lekker uit eten wil hoef je ook niet ver te lopen, perfect.

Nadat ik gesetteld ben haal ik de andere meiden van de boot af. We halen daarna onze fiets op bij Jan van Vlieland (tegenover de boot, dus ook ideaal!) en vervoeren ons deze dagen op de fiets over het eiland. Vlieland is autoluw en dat betekent dat het overal lekker rustig is. Fietsen en wandelen zijn de manieren om je hier te verplaatsen, al heb je trouwens ook een leuke tuk-tuk op het eiland die je kunt huren!

Maar wij fietsen lekker en zo kan ik de meiden meenemen naar alle mooie plekjes deze dagen. De fietsen die wij hebben zijn handig met een kratje voorop want met de cameratassen en jassen is dit ideaal en heb je geen zware tas aan je rug hangen.

Eropuit

Op zaterdagmiddag staat er een leuke activiteit gepland, we gaan namelijk met de Vliehors Express naar de Vliehors. Voor mij al de 5de keer dat ik hierheen ga, voor de dames de eerste keer. Maar hoe vaak je dit ook ziet; elke keer is het weer anders en magisch. De vliehors wordt ook wel de “Sahara van het Noorden” genoemd. Een uitgestrekte ‘zandbak’ op het westelijke gedeelde van Vlieland. Door de week mag je hier niet komen omdat het het oefenterrein van de luchtmacht is. In het weekend mag je het gebied bewandelen, maar wil je een belevenis met muziek en verhalen; dan raad ik zeker de Vliehors Express aan. Deze stoere bus (met gedichten in de banden dus lees vooral de sporen!) brengt je naar het kleine juttersmuseum bij het Drenkelingenhuisje en je maakt een stop op het meest Westelijke puntje van het eiland; bij de steiger waar je in de zomer met de boot naar Texel kunt. We hebben geluk; het is prachtig weer deze dag en we hebben wel 20 km zicht, zo helder is het.

De dag sluiten we af met een heerlijk diner met uitzicht over de Waddenzee bij De Dining in de passantenhaven van Vlieland. Op de fiets erheen en lekker genieten, kletsen en eten. Deze plek doet het bij mij altijd goed, de eigenaren zijn super aardig en je voelt je er gelijk thuis. Als het mooi weer is heb je het mooiste plekje op het terras, maar ook in de serre waar wij zitten is het goed vertoeven. We bestellen een tafel vol lekkers en dat smaakt fantastisch. Proost!

Rust

De rest van het weekend doen we het rustig aan, wandelen we veel, fietsen we het eiland over, plukken we cranberry’s en genieten we van het strand. Wat vooral indruk maakt zijn de indrukwekkende zonsopkomsten die ik zie dit weekend. Rond 7 uur stap ik vanuit Turmalijn naar buiten, loop de Waddendijk achter de Dorpsstraat op en dan krijg je dit als cadeau…. Wauw!

Vlieland; ik heb weer onwijs genoten van je, hopelijk tot snel!

Meer tips over Vlieland? https://www.ontdekjeplekjenl.nl/destination-category/vlieland/