OvernachtenOntdekken buiten de lijntjes: La France

Ontdekken buiten de lijntjes: La France

Ik weet het, ik weet het, dit is OntdekjeplekjeNL, maar ontdekken in La France bij Nederlanders en Belgen mag ook wel toch? πŸ™‚

Omdat we het zo mooi hebben gehad wil ik jullie dit niet onthouden. Ik mocht voor mijn werk als fotograaf een week naar Frankrijk om daar 3 prachtige chambre d’hΓ΄tes te fotograferen en daar genieten. Een heerlijk vooruitzicht als je het mij vraagt! Samen met lieve vriendin Wendy vertrokken we richting Frankrijk en reden we in ongeveer 10/11 uurtjes naar ons eerste plekje. 3 Nachten logeren bij Bart, Loes en Amber op Maison Les Galettes. In het hart van Frankrijk hebben zij hier hun droom waargemaakt en van dit plekje echt een thuis weten te maken. Wij voelden ons ook echt welkom, genoten van de omgeving, het heerlijke eten en de gezelligheid met hen en de andere gasten.

Dit plekje is heel erg geschikt voor stellen, maar ook met kinderen kun je hier prima terecht. Er is een grote speeltuin, een zwembad, geiten, kippen en zelfs een badminton veldje. Vanaf de rand van het erf heb je met zonsondergang de prachtigst uitzichten…!

Verschillende kamers heb je op deze mooie plek, waar je kunt slapen. Er is een grote gezamenlijke ruimte waar je kunt zitten lezen, of werken en waar we, bij slechter weer, ook aten. Maar gelukkig was het mooi weer en konden we fijn genieten van de vele terrassen die hier zijn. In de buurt bezochten we het dorpje Culan, met zijn indrukwekkende oude spoorbrug waar je een mooie wandeling kunt maken en het mooie kasteel van Culan, de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent! Oh en vergeet niet te shoppen in Amber haar brocante winkeltje op het erf zelf, echt te leuk!

Na deze eerste 3 nachten op deze mooie plek vervolgden we onze tour naar Bonneblond. Op een half uurtje rijden van Maison les Galettes vind je het plekje van Willem en Helen. Nou ja, plekje? Een vrij grote camping waar je kunt staan met je camper of tent, of je huurt 1 van hun accomodaties. Zo heb je de keus uit glamping tenten, appartementen, een vakantiehuis voor 14 personen of een heuse boomhut! In de laatste mogen wij 2 nachten vertoeven, joepie! πŸ™‚

De boomhut is ook echt een boomhut, want middenin het verblijf vind je de stam van de boom terug, hoe tof πŸ™‚ Dit plekje is voor 4 personen, want boven het tweepersoonsbed vind je nog een bed voor 2 personen. Alles is aanwezig, een keuken, toilet en zelfs een buitendouche. We zitten hier heerlijk met weids uitzicht over de weilanden en in alle rust wat verder af van de andere campinggasten. Heel bijzonder om zo te mogen slapen!

Ook hier mogen we weer op en top genieten van de gastvrijheid die Frankrijk te bieden heeft. We krijgen overheerlijke maaltijden (zelfs 3 gangen diners!), relaxen lekker en duiken af en toe het zwembad hier in, want het is wel warm deze dagen. Ook worden we getrakteerd op de mooiste zonsondergangen.

Wil je nog iets anders unieks ervaren in Frankrijk? Helen en Willem zijn de oprichters van Het Franse Pad, waarbij je al wandelend of fietsend een mooie route door Frankrijk kunt maken waarbij je op verschillende plekken slaapt. Je kunt dit in etappes doen, zo beleef je Frankrijk weer op een hele andere manier! Een van de accomodaties hierbij is dus ook Bonneblond en slaap je in 1 van hun appartementen.

We maakten in de omgeving ook een uitje naar Les jardins du PrierΓ© Notre-Dame d’orson. Een tuin boordevol mooie planten en bloemen, verschillende hoekjes, de mooiste doorkijkjes een een leuke shop erbij. De moeite waard om langs te rijden wanneer je in de buurt bent. Oh ja en vergeet niet de ‘hartjes’ te spotten als je daar bent πŸ™‚

En na weer 2 nachten door naar alweer ons laatste plekje… Lieve Paul en Kristien verwachtten ons bij Maison l’Aventure. Weer een hele andere streek, maar ook maar weer op 40 minuten rijden. Frankrijk laat ons zo hele verschillende kanten zien.
Paul en Kristien (en hun zoon) wonen hier nog maar een jaar, maar hebben dit plekje echt al weten te voelen als thuiskomen. We worden zo hartelijk ontvangen! Ze hebben 5 gastenkamers en een blokhut waar je met 6 personen kunt slapen. Een eigen bistro, een zwembad als middelpunt, weer leuke activiteiten te doen en ook hier weer dieren op het erf (zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen met ezels!).

Als je aan rust toe bent is dit weer zo’n gouden plekje. Je hoeft niks, voor eten en drinken wordt gezorgd… wat wil je nog meer? Voor ons is deze trip een hele mooie afsluiter. We krijgen een mooie kamer en voor de rest zijn we eigenlijk alleen maar buiten want het is nog steeds mooi weer.

Op dinsdagochtend is hier in het dorpje om de hoek altijd markt en wij besluiten daar even over heen te lopen. Niet te vergelijken met een markt in Nederland, maar wel leuk om dat Franse gevoel even te beleven. Nadat we oververhit de markt over zijn gelopen zijn we maar weer het zwembad in gedoken πŸ˜‰ Het is tenslotte een soort van vakantie toch? πŸ™‚

Ik kom trouwens snel terug hier want mijn lievelingsbloemen, de zonnebloem, leeft hier volop maar helaas waren we net wat te vroeg voordat die mooie velden geel kleurden… πŸ˜‰

Om heel eerlijk te zijn… foto’s zeggen bij alledrie deze plekjes niet genoeg, je moet het zelf komen ervaren. Frankrijk is zo mooi en ook dit gebied is prachtig. Welk plekje kies jij om te genieten?