Rotterdam

Rotterdam

Als je een vriendin in Rotterdam hebt wonen is het natuurlijk een leuke kans om deze stad te ontdekken! En Rotterdam is me toch leuk!

Ik was er niet heel lang, een paar uurtjes, maar met een wandeling van die paar uurtjes toch heel veel mooie dingen gezien hier. De wandeling startte richting de Erasmusbrug, een plek die iedereen wel kent van bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam. Een iconisch punt in de stad, prachtig gezicht. We hadden een mooie dag uitgekozen, want de wolken en blauwe luchten wisselden elkaar af. Maar…. we hadden ook heel veel wind haha. Gelukkig merk je daar op de foto’s niks van 😉

Net voor de Erasmusbrug deden we een rondje bij het hoofdkantoor van de Holland Amerika lijn. Wat leuk is aan Rotterdam is dat er verschillende ‘eilandjes’ zijn met elk weer hun eigen indeling, woningen, gebouwen etc. Een prachtige plek met uitzicht over de Euromast.

We steken de Nieuwe Maas over met de Erasmusbrug en gaan eten bij Prachtig aan de voet van de brug. Wat een leuke plek daar!

Na de lunch lopen we verder langs de nieuwe Maas waarbij we een eindje verderop weer oversteken, maar nu over de Willemsbrug. De Willemsbrug is een brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam. De brug verbindt de rechteroever van de Nieuwe Maas met het Noordereiland. Middenin de Nieuwe Maas ligt een historisch eiland, dat met de rest van de stad verbonden wordt door bruggen. Het Noordereiland is in de eerste plaats een woonwijk, met opvallend veel bewoners die in de kunstsector werken. Vandaar de bijnaam Montmartre aan de Maas. Het Noordereiland leent zich uitstekend voor een mooie wandeling (joggen kan natuurlijk ook) langs de waterkant. Het uitzicht over het water en de skyline van Rotterdam is er fenomenaal.

Ik kijk mijn ogen uit, wat heeft Rotterdam veel te bieden! Nieuw en oud zo door elkaar, echt heel gaaf.

Mijn aandacht gaat ook uit naar de oude Hefbrug en het oude spoor. Ik ben gek op treinen en dit vind ik zo mooi. Een aantal jaren terug deed ik een fotoshoot, ook op deze plek, dus ik had gelijk weer herkenning. Vroeger liep het treinspoor dwars door Rotterdam heen (op een verhoogd spoor), later kon dit niet meer en hebben ze alles onder de grond door gebouwd met een tunnel, hoe gaaf! De oude hefbrug hebben ze laten staan als herinnering aan die tijd. Ik vind zulke plekken heel bijzonder.

Dat was ons rondje Rotterdam, zo’n 6/7 kilometer met veel dingen te bekijken. Er is natuurlijk nog veel meer te bekijken in deze Wereldstad, dus ik hoop heel snel terug te komen want wat is dit gaaf!

   

  

  

   

 

 

Rotterdam deel 2:

🌱 Eten bij @dudokrotterdam en dan vooral de appeltaart proeven zeiden vele volgers 😅
🌱 Bezoek @markthal en waan je in bijzondere architectuur en allerlei shops / restaurants en stands onder 1 dak!
🌱 Neem je camera 📷 mee naar deze stad want oh wat is het fotogeniek hier!
🌱 De Witte de Withstraat mag je zeker niet overslaan! #hotspot
🌱 Wij hadden helaas geen tijd maar het @maritiemmuseumrotterdam leek van buitenaf al heel tof met de kranen én een vuurtoren!
🌱 Hou je van hoogte? Beklim dan de @euromast010 !
.
Veel plezier als je naar deze toffe stad gaat!

 

 

 

 

 

Een leuke stad in NL bezoeken? Hier vind je tips!

12 destinations Read More