‘T Nije Hemelriek

‘T Nije Hemelriek

Ontdek ’t Nije Hemelriek in Drenthe: Een Verborgen Schat in de Natuur

Welkom bij ’t Nije Hemeriek, een betoverend stukje natuur in het hart van Drenthe. Gelegen te midden van weelderige bossen, glooiende heidevelden en kabbelende beekjes, biedt dit verborgen juweel een oase van rust en schoonheid voor natuurliefhebbers en avonturiers.

En ja! Dit is toch echt in Drenthe 💙
Ik laat je weten waar ⬇️


.
‘t Nije Hemelriek – prachtig blauw water, witte stranden en bossen eromheen. Je kunt er wandelen, mtb’en of in de zomer zwemmen in de recreatieplas.
.
🚗 Parkeren kan aan de Houtvester Jansenweg 3 in Gasselte
🚶‍♀️ De wandeling om het grote meer Het Jonkersgat heen is ongeveer 4 km (witte route)
🐶 Voor honden is er een speciale ‘natte neuzenroute’! Volg de gele pijlen in het bos
☀️ Tip: het kan hier erg druk zijn, wij waren er vroeg in de ochtend en dan is het nog heerlijk rustig ☺️
.
💙 De mooie blauwe kleur wordt veroorzaakt door leemzuur

De Magie van ’t Nije Hemeriek

’t Nije Hemeriek betovert bezoekers met zijn ongerepte landschap en diverse flora en fauna. Van majestueuze eiken tot kleurrijke wilde bloemen, elk seizoen brengt een nieuw spektakel van kleuren en geuren. Vroege ochtenden beloven ontmoetingen met nieuwsgierige reeën en speelse eekhoorns, terwijl de avonden worden verlicht door de roep van uilen en nachtegalen.

Natuurliefhebbersparadijs

Of u nu houdt van wandelen, fietsen, vogels spotten of gewoon ontspannen temidden van de natuur, ’t Nije Hemeriek heeft voor elk wat wils. Verken de kronkelende paden die u langs stille vennen en bruisende beekjes voeren, of geniet van een picknick aan de oever van een kabbelend beekje.

Duurzaam Toerisme

Bij ’t Nije Hemeriek staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We streven ernaar de natuurlijke schoonheid van dit gebied te behouden en te beschermen voor toekomstige generaties. Door verantwoordelijk toerisme aan te moedigen en samen te werken met lokale gemeenschappen, streven we ernaar om een positieve impact te hebben op zowel de natuur als de mensen die ervan genieten.

Bezoek ’t Nije Hemeriek

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en dompel uzelf onder in de rust en sereniteit van ’t Nije Hemeriek. Of u nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt ontspannen en tot rust wilt komen, dit natuurreservaat biedt een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden.

Plan uw bezoek vandaag nog en ontdek de verborgen schatten van ’t Nije Hemeriek in het hart van Drenthe. Wees welkom en laat u betoveren door de ongerepte pracht van de natuur.

 

Meer in Drenthe ontdekken? Klik dan hier!

 

De leukste plekjes in Drenthe deel ik hier met je!

5 destinations Read More