Amersfoort

Afgelopen zomer gingen wij met onze Roadtrip NL ook naar Amersfoort. Soms verwacht je veel van plekken en valt het tegen en soms verwacht je niet zoveel en ben je overdonderd van enthousiasme. Het laatste gebeurde ons in deze ontzettend leuke stad Amersfoort!

Toen we aankwamen waren we al zo blij met onze accommodatie, maar ook de stad straalde een en al gezelligheid uit. Leuke hippe plekken, nieuwbouw en toch gezellig en heel veel oude stukjes, wat een variatie!

Ook met kinderen kan een stad erg leuk zijn, zo huurden wij een fiets bij de lokale fietsenwinkel in de stad. Geen kaart mee, gewoon lekker fietsen door de straatjes, mooie plekjes ontdekken, ergens lunchen, een ijsje halen, bij het station kijken… gewoon beleven, heerlijk!

Amersfoort staat bekend om zijn oude, fraaie stadshart, met gebouwen als de befaamde Koppelpoort en de vijftiende-eeuwse Onze Lieve Vrouwetoren. In de goed geconserveerde oude binnenstad is het heerlijk winkelen voor iedereen. Amersfoort ligt aan rivier de Eem, die vroeger de Amer heette. De naam Amersfoort komt van de samenstelling van de riviernaam ‘Amer’ en het feit dat de nederzetting een doorwaadbare plaats was, dat noemen we een ‘voorde’.

Meer informatie over de stad kun je ook hier vinden: https://www.vvvamersfoort.nl

 

Low-budget op pad? Dit is leuk om te doen!

28 destinations Read More
"Amersfoort heeft ons echt verrast!"