Scala Foodbar & Theater

Scala Foodbar & Theater

Wil je een uniek avondje uit? Met lekker eten en theater in 1? Dan is Scala in Amsterdam een echte aanrader. En wij naar Amsterdam? Jazeker, het lijkt wat ver voor een avondje, maar voor ons valt het wel mee. Het is 1,5 uur rijden vanaf ons in Friesland, lekker kletsen in de auto en je bent er zo. En een avondje Amsterdam hadden we wel zin in! Parkeren kan om de hoek, dus helemaal perfect.

In juli 2023 krijg ik dit bericht van ze: “Naast het nieuwe (grotere) pand, hebben we nóg een nieuwtje dat we graag met jullie delen: TapasTheater gaat vanaf nu door het leven als: Scala | Foodbar & Theater. Geen zorgen, alles dat TapasTheater zo bijzonder maakte, blijft: de fantastische voorstellingen, het gastvrije personeel, de kleinschaligheid. Alleen het aanbod van drank en spijs is uitgebreid. Naast onze bekende gerechtjes uit de ‘febo- automatiek’ serveren we nu ook antipasti, mezze en flammkuchen. Tevens heeft onze drankenkaart een upgrade gehad en vind je naast lekkere cocktails en mocktails nu ook méér dan 25 verschillende soorten wijn op onze kaart. Scala is de vernieuwde én verbeterde versie van TapasTheater.”

Eigenlijk wisten we niet zo goed wat we konden en mochten verwachten. De berichtjes van Anneke die over en weer zijn gegaan waren super leuk, maar wat het precies inhield? Geen idee! Dus we lieten ons gewoon verrassen. We werden heel hartelijk ontvangen in het knusse restaurant, zoals een tapasrestaurant bekend staat. Niet te groot en een fijne sfeer. Ons tafeltje stond al klaar en we kregen als voorafje een heerlijk broodje met smeersels. Je kunt bij dit unieke plekje verschillende theatervoorstellingen boeken. Geen grote voorstellingen zoals in een schouwburg, maar kleine, aanstormende talenten die in een ruimte onder het restaurant in verschillende genres (musical, toneel, cabaret, muziek etc). hun kunsten aan je vertonen.

Wij hadden deze avond 2 voorstellingen die eigenlijk allebei weer heel anders waren. En dat is het leuke, het aanbod wisselt om de maand en je kunt zelf je voorstellingen boeken. Tussen, voor of na de voorstellingen kun je heerlijk eten van de Tapas kaart. Wat ze er zelf over zeggen: “In TapasTheater hanteren we de letterlijke betekenis van ’tapas’, namelijk ‘klein gerechtje’ en vind je geen traditionele tapas zoals je die wellicht uit Spanje kent. Op onze menukaart vind je een selectie van heerlijke gerechtjes, dagelijks vers bereid door chef Sabine Sluis en haar team. Net als bij de theatervoorstellingen, ben je in TapasTheater ook qua aantal gerechtjes helemaal vrij om te kiezen welke, hoeveel en wanneer je deze nuttigt. Onze chef heeft de gerechtjes echter zo geportioneerd dat drie stuks gelijk zijn aan een volwaardig hoofdgerecht”.

Het het allerleukste? Tapas gerechten ‘uit de muur halen’! Ik vind het fantastisch bedacht en zo ludiek!

Wij hebben een geweldig leuke en gezellige avond gehad, met 2 leuke voorstellingen en echt heel lekker eten en goed gezelschap. Een aanrader dus!

Wil je meer weten over het Tapastheater? Klik dan hier! 

Lekker eten in de hoofdstad van Friesland? Klik hier: https://www.ontdekjeplekjenl.nl/destination-item/sophias/

Onderweg genieten van een hapje en drankje? Dit zijn onze tips!

15 destinations Read More