Het Dakhuis

Het Dakhuis

Wanneer je wel eens in Harlingen bent geweest heb je dit plekje vast wel eens gespot, want eigenlijk valt Het Dakhuis niet te missen. Bovenop een oud pakhuis, waar vroeger een machinekamer gevestigd was, straalt nu dit unieke appartement. Stralen doet het zeker, want met dit uitzicht over mooi Harlingen kun je niet anders!

360 graden kun je over stad en wad kijken en wat mij betreft kan dat ook elk seizoen, want dit gebied en deze stad is altijd mooi! Het appartement is prachtig verbouwd en met 2 personen kun je hier overnachten. Alles zit erin, een complete keuken, badkamer en je hebt 2 dakterrassen dus je kunt de hele dag in de zon zitten.

Een winterse grijze dag brengt mij naar deze mooie plek, maar dat mag de pret zeker niet drukken want ik ben gelijk verliefd. Op de stad Harlingen was ik dat al een tijdje, maar nu ook op deze plek. “Kan ik hier wonen?” vraag ik dan ook aan gastvrouw Joke 🙂 Ze lacht en ze snapt me wel. Het is gewoon ultiem genieten hier, overdag van de stad, het shoppen en de Waddenzee, maar ook ’s avonds is het gezellig met alle lichtjes.

 

En het wakker worden? Nou je raadt hert misschien al; met het uitzicht over Harlingen totaal geen straf! We ontwaken langzaam en dan komt de zon ook nog eventjes tevoorschijn, wat heerlijk zeg! Ik waan me hier helemaal op een eigen plekje, met veel privacy en uitkijkend over de bruisende stad. Hoe leuk zou het zijn om hier in de zomer nog eens terug te komen?

 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt hier boeken: https://www.hetdakhuis.nl/

Oh en wil je nog meer van Harlingen ontdekken? Ik mocht de Elfstedentour doen en dit is ook een aanrader: https://www.ontdekjeplekjenl.nl/destination-item/slapen-in-een-trechter/

 

De meest noordelijke provincie van Nederland ontdekken...!

36 destinations Read More