Licht op Drachten

Licht op Drachten

Verrassend leuk is dit uitje zeker! Licht op Drachten, een lichtfestival door en rond het centrum van Drachten (Friesland). Je wandelt 3 kilometer en ziet onderweg de mooiste lichtkunstwerken. Ik vind dit echt een topper zo in de wintermaanden, ik werd er helemaal blij van.

Helaas is het voor dit jaar al afgelopen, maar zet dit festival zeker in je agenda, want volgend jaar komt het gewoon terug!

26 verschillende kunstwerken zijn te bewonderen. Je wandelt een route (online of offline verkrijgbaar) en zo krijg je alle kunstwerken mee. Heel soms moet je even goed zoeken, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Voor jong & oud is dit een tof uitje om te doen. Van teksten tot bloemen, van fonteinen tot to-do kunstwerken, van alles is hier te zien en te beleven. Binnen ongeveer een uur, anderhalf uur kun je de route wandelen. Bij elk kunstwerk staat een QR code waarbij je info over de kunstenaar kunt lezen en bekijken.

Oh en deze wandeling kun je helemaal GRATIS doen! Dat is toch top?!

Meer informatie over dit licht-kunst-festival vind je hier: https://lichtopdrachten.nl/ Hou de data voor 2024 in de gaten!

Low-budget op pad? Dit is leuk om te doen!

28 destinations Read More