FrieslandBloesem in Friesland & Groningen

Bloesem in Friesland & Groningen

Ben je op zoek naar de mooiste bloesem bomen / parken / pracht in Friesland of Groningen? Ik vertel je er hier alles over!

Het was voor mij ook even zoeken, vragen en ontdekken. Want mooie bloesem plekjes vind je niet zomaar. Overal staat wel een mooie bloesemboom, maar ik zocht vooral naar plekjes in Friesland en Groningen waar je ook nog eens mooie foto’s kunt maken zonder een lelijke achtergrond…

En ik heb ze gevonden hoor! Misschien zijn er nog wel meer mooie plekjes met bloesem in Friesland en Groningen maar ik vertel je hier in elk geval deze:

De bloesem bomen in Park Vijversburg zijn altijd vroeg in het jaar, ik was er nu eind maart, dit jaar (2024) op 23 maart om precies te zijn. In dit park / bos vind je helemaal achterin (in het nieuwe gedeelte) een klein stuk met prachtige witte bloesem bomen. Je moet even een stukje lopen, maar ik was zo blij verrast toen ik er was! Prachtige volle bloesem en die witte kleur tegen de blauwe lucht; wauw. Ik heb er wel een uur gezeten, genoten en foto’s gemaakt, zo blij word ik van bloesem. Ik was er op een doordeweekse dag en was alleen, ik denk dat het op een zondag wel heel druk is dus hou hier rekening mee. En wil je het park in? De kosten zijn 2,50 per persoon. Niet alleen de bloesem bomen zijn hier prachtig, maar het hele park is trouwens de moeite waard, ook met kinderen!

De tweede plek met bloesem die ik dit jaar gevonden heb is het Julianapark in Bolsward. Aan de rand van het park heb je een hele lange rij met roze bloesem bomen en ook hier was ik weer helemaal verrast. Deze zijn wat later in het jaar, in 2024 was ik hier op 11 april. Dit kan natuurlijk per jaar verschillen, dus hou het goed in de gaten. Ook deze bloesem was dus heel mooi, volgens mij is dit kersenbloesem en had op mij ook weer een heerlijke uitwerking, zo gaaf!

Andere plekken die ik als tip kreeg waren:

  • Prinstentuin Leeuwarden (Friesland)
  • Ymkerstrjitte Burgum (Friesland, wel tegen huizen aan)
  • Winsum (Groningen)
  • J.C. Kapteynlaan (Groningen, wel midden in de stad maar wel erg mooi!)

Heb je nog andere tips voor mij voor bloesempracht in Friesland of Groningen? Laat het me gerust weten dan zet ik het erbij!