Soestpolder

Soestpolder

Wandelen vlakbij huis is ook een hobby; want ja we hebben zat mooie plekjes dichtbij huis! 1 plekje daarvan is bijvoorbeeld de Soestpolder. Net buiten Burgum vind je dit mooie natuurgebied met diverse wandelmogelijkheden. Voor de kinderen is het hier ook erg leuk want er is bijvoorbeeld een uitkijktoren!

Voor ons is dit op 5 minuten rijden vanaf ons huis. Echt zo’n plekje waar je gauw even heen kan als er bijvoorbeeld een mooie zonsondergang aan komt!

 

“Natuurgebied De Soestpolder ligt tussen het dorp Burgum en het meer Burgumer Mar.

De polder werd in 1564 drooggelegd door plaatselijke monniken. Na inpoldering kon de grond worden ingericht voor landbouw. De ijverige monniken waren niet alleen op religieus vlak actief, maar ook op gebied van waterstaatkundige zaken hebben ze hun sporen achtergelaten.

Nu is dit een natuurgebied dat in beheer is bij een agrarische natuurvereniging, die het cultuurlandschap bestaande uitrietkragen, hooilanden en ruigten in stand houdt. De hooilanden zijn een prachtig reservaat voor weidevogels. In het overige deel komen water- en moerasvogels voor zoals de roerdomp, baardman en grote zilverreiger. Daarnaast is er een wand gemaakt voor oeverzaluwen om in te broeden. Ook zijn er libellen te vinden.

En bij hoog water kan de Soestpolder ingezet worden als waterbuffer.

De Soestpolder ligt direct aan de tweede etappe van pelgrimsroute ‘Bonifatius Kloosterpad‘.”
https://www.friesland.nl/nl/locaties/3409716631/soestpolder

 

 

De meest noordelijke provincie van Nederland ontdekken...!

37 destinations Read More