Buitenverblijf Nest

Buitenverblijf Nest

Zo hoog als een vogel

Slapen in een vogelhuisje? Jazeker, het kan bij Buitenverblijf Nest! Midden op de Veluwe vind je dit bijzondere en unieke plekje, gebouwd op palen. Wanneer je boven bent voelt het net alsof je echt aan de boom hangt; net als een vogelhuisje dus!

Een bijzonder ontwerp dat is het zeker, 3 verdiepingen op hoogte en met alles erin en erop. Een dakterras, een mooie living, badkamer en een grote slaapkamer op de bovenste verdieping. Het is werkelijk waar heel bijzonder om hier te mogen logeren. Wanneer je omhoog loopt krijg je al dat vrije gevoel, zouden vogels dat ook zo hebben? De ronde ramen zijn bij mij favoriet, wat kan ik hier van genieten.

Genieten maar!

Samen met mijn vriend Tjeerd zijn we hier een nachtje en ontspannen we helemaal hier. Lekker borrelen, kletsen en genieten van de zon die ondergaat. Het lekkere is dat de zon op een gegeven moment heerlijk op het terras schijnt wat het borrelen in de avond nog fijner maakt. Je hoort hier weinig (alleen soms de snelweg (zonde!)), maar verder zit je hier echt midden in de natuur en ben je echt op hoogte met de vogels. Ze komen af en toe zelfs op de reling zitten bij ons!

Wanneer we na een heerlijke nacht wakker worden schijnt het zonnetje ook weer een beetje en kunnen we na een wandeling, uiteraard op het dakterras, genieten van een lekker ontbijt.

Ontwerp en gedachte

“Midden op de Veluwe, ten noorden van Arnhem, ligt een voormalig kazerneterrein dat getransformeerd is tot een culturele enclave in de natuur: Buitenplaats Koningsweg. Op het voormalige militaire terrein aan de Koningsweg draaide alles om camouflage. Met dit thema in gedachten zijn in het bos 11 follies gerealiseerd. Uitgangspunt is dat de follies het terrein niet domineren maar te gast zijn in het landschap. Buitenverblijf Nest gaat op in het bos tussen de kruinen van de bomen. Het is een plek die je wilt ontdekken en liefst verborgen wilt houden.

Nest is een spectaculaire recreatieplek die in z’n vormgeving verwijst naar het archetype beeld van het vogelhuis. Nest is een duurzaam en volledig volgens bouwbesluit gebouwd vakantiehuis met respect voor de natuur. Het object is op z’n slanke zwarte poten resoluut in z’n volumeopbouw en biedt tussen de boomkruinen een verrassend comfortabele sfeer om in te verblijven. Nest is écht natuurinclusief en biedt ook een fijne verblijfsplek voor vogels, ‘boomklimmers’ en insecten. De nabijheid van de natuur kun je op deze hoogte niet beter voelen dan hier. Onopgemerkt ben je erbij”.

Buitenverblijf Nest is voor maximaal 4 personen en de hond mag helaas niet mee. Met wie zou jij hier wel willen logeren?

Maar informatie vind je hier: https://www.buitenverblijfnest.nl/

Ontdek deze mooie provincie

6 destinations Read More