PortugalAlgarve – Portugal

Algarve – Portugal

Ik mocht een nieuwe plek ontdekken en dit keer was dat weer in het buitenland! 4 Dagen lang genieten in de Portugese Algarve en wat is het daar mooi! Ik vertel je er graag meer over.

Met het vliegtuig vlogen we naar Faro en vanuit daar gaan we met een gehuurde auto richting ons hotel. De jongens wilden heel graag een keer all-inclusive, voor mij wat minder leuk maar ook voor hun is dit een bijzondere reis. Het hotel ligt pal aan zee en vanuit onze kamer kan ik de zon op zien komen, wat heerlijk! We zijn met z’n 3-en op vakantie, mijn jongens en ik. Ik vind dat altijd heel bijzonder om te doen, herinneringen maken met z’n 3-en en genieten van mooie plekjes.

Vlakbij de stad Albufeira overnachten wij en kunnen we hier genieten van de rotsachtige kust met mooie stranden. Het water is blauw en de zon schijnt in november voor ons nog heerlijk. De temperatuur lag bij ons zo rond de 20-25 graden over dag, perfect!

Helaas blijven we niet heel lang, 4 dagen is dan ook echt te kort hoor! Ik zou hier zo nog 2/3 weken kunnen blijven, ik krijg hier een fijn gevoel in dit mooie land.

Voor jou heb ik een aantal leuke tips die je kunt doen / bekijken in de Algarve:

Bekijk de zonsondergang aan zee, zo begin je de dag magisch!

Oh wat was dit fijn wakker worden zeg! De kleuren in de lucht, de zee en de golven om je heen… ik ben er gek op en heb van deze momenten dan ook intens genoten. Ons hotel zat aan het strand “Praia dos Aveiros”, een strand met een aantal strandtenten en een mooi zandstrand. Let wel; in november zijn niet alle strandtenten / winkels etc. open omdat het geen hoogseizoen is. Langs deze stranden en over de rotsen kun je heerlijk wandelen.

Tip: Bezoek Castelo de São João do Arade

Ga wandelen rondom de vuurtoren van Alfanzina

Zie de zon ondergaan bij de rotsen van Praia da Marinha

Leuke dorpjes om te bezoeken zijn: Olhos de Água en Loulé

Een echt Portugees dorpje bezoeken is wat mij betreft een must-do als je in de Algarve bent. Wij bezochten de dorpjes Olhos de Água en Loulé. De eerste is een klein dorpje aan zee waar je bij eb zoetwater bronnen kunt vinden, een mooi natuurverschijnsel! Ook kun je hier heerlijk wandelen en waan je je terug in de tijd. Zo in November is het er lekker rustig en zag ik mezelf hier stiekem al wonen 😉

Loulé is wat groter maar ook erg leuk! Je vindt daar een grote markthal waar je vanaf 7 uur ’s ochtends allerlei lekkernijen en typisch Portugese dingen kunt halen. Voor verse vis kun je hier ook zeker terecht!

‘Op zoek naar meer tips voor een bezoek aan de Algarve? Kijk dan ook eens op www.dealgarve.nl, waar de Nederlandse David zijn tips en ervaringen deelt over deze regio waar hij sinds 2021 woont.’