Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog, het meest oostelijke eiland van ons land. Als klein kind kwam ik er al en ook nog eens heel vaak. Ik ben er als het ware mee opgegroeid! Wij verbleven vroeger altijd bij onze Pake en Beppe in een echt ‘eilanderhuisje’ aan de Langestreek in het dorp op het eiland.

Wanneer je van de boot afstapt kun je op verschillende manieren het eiland verkennen; wandelen, fietsend of je gaat met de bus richting het dorp en strand. Schiermonnikoog is een autoluw eiland wat betekent dat er weinig auto’s zijn en dat je als toerist niet met de auto mag gaan. Ik vind dit altijd heel fijn, lekker rustig en alle ruimte voor fietsers en wandelaars.

Mijn hele leven kom ik er dus al en ik vind Schiermonnikoog echt een eiland waar de tijd gedeeltelijk stilgestaan heeft, zo leuk! Geen gehaast, mensen zijn vriendelijk, er zijn leuke kleine winkeltjes en alle ruimte. Ook zijn de stranden er heel breed en lang.

Voor kinderen is het eiland ook erg leuk! In de zomer kun je natuurlijk lekker naar het strand om te zwemmen en te spelen, maar het eiland heeft ook een buitenzwembad en nog een heel leuke plas (De Berkeplas) om te zwemmen en te vermaken. Ook kennen wij mooie plekjes met ‘kale duinen’, grote diepe duinpartijen met heel veel zand, echt een grote zandbak dus! Je kunt het eiland ook heerlijk rondfietsen, heel veel mooie natuur en heel veel dieren/vogels op het eiland.

En natuurlijk heeft ook dit eiland een vuurtoren, zelfs 2! Een witte en een roden 😀
De rode vuurtoren is de echte vuurtoren, de witte toren was vroeger ook een vuurtoren, maar nu niet meer. Er is nog zoveel meer te ontdekken hier, dit is maar een kleine preview van het eiland 🙂 Wanneer ga jij op ontdekkingsreis hierheen?

 

 

De meest noordelijke provincie van Nederland ontdekken...!

36 destinations Read More