Peasens-Moddergat

Peasens-Moddergat

Wat een gekke naam he? Deze 2 dorpen Peasens-Moddergat die tegen elkaar aan liggen in Friesland zijn uniek. Aan de Waddenzee en elk met wel een grappige naam vind ik zelf 🙂

Het zijn voor mij plekjes waar ik al vanaf jongs af aan kom, plekjes waar m’n ouders ons mee heen namen. Op de dijk kijken, bij de zee spelen, Schiermonnikoog vanaf een afstand zien, mooie herinneringen liggen daar. Nu neem ik mijn eigen kinderen ermee heen, zouden zij later ook zulke herinneringen aan deze plek hebben?

Peasens Moddergat is klein, maar fijn. Veel historie, een tof museum over het dorp en het vissen en het mooie waddengebied aan je voeten. Heerlijk om er te wandelen, langs te fietsen of spelen op de bodem van de zee als het eb is.

Wat trouwens ook heel tof is om te doen als je ervan houdt: mosselen zoeken of wadlopen!

 

 

 

 

 

“Paesens-Moddergat is de naam voor een dubbel- en- tweelingdorp in de gemeente Noardeast-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Het betreft het dorp Moddergat en het dorp Paesens die samen één gemeenschap vormen. Het ligt ten noordoosten van Nes, ten noorden van Lioessens en ten zuiden van de Waddenzee”.

Wij reden na dit plekje nog even door naar Holwerd, waar je dit mooie standbeeld vind, ook op de dijk.
“Op de dijk van Holwerd staan twee reusachtig grote vrouwen richting de Waddenzee te staren. De ene dun, de ander voluptueus. Beide dames kijken uit over mooie luchten, groene kwelders en de altijd veranderende Waddenzee. En op de aankomende en vertrekkende reizigers naar Ameland in de verte. Ze staan er bij mooi weer, maar ook bij storm. De twee vrouwen op de dijk bij Holwerd wachten maar op één ding en dat is: hoog water. De beide vrouwen zijn van metaal. En ze zijn groot – wel vijf meter hoog. Als je je uitrekt kun je net hun uitgestoken hand aanraken. De standbeelden van beide vrouwen zijn gemaakt door de Friese kunstenaar Jan Ketelaar. “Sense of Place: Wachten op hoog water” is al van verre af te zien”.

 

Nog meer wandeltips? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Low-budget op pad? Dit is leuk om te doen!

30 destinations Read More