Ontdek Vlieland!

Ontdek Vlieland!

Heb je even? Haha, want Vlieland is echt wel 1 van de meest mooie en bijzondere plekjes in ons land, althans, dat vinden wij 🙂 Ik kom er al heel wat jaren en ben er ook al ontelbaar vaak geweest. In mijn werk als fotograaf deed ik niks anders dan alleen maar fotoshoots op de Waddeneilanden. Hoe tof! Dus daarom kwam ik al vaak op het eiland, maar ook samen met Tjeerd heb ik het eiland meer dan ontdekt. Het is klein en fijn zeg ik altijd. Op de boot begint het avontuur al, de zee, het uitzicht, het stukje over de Noordzee te wiebelen… heerlijk! De hoek omvaren en dan… dan ben je er. Een magisch eiland, met het enige dorpje Oost-Vlieland waar je aankomt met de boot. Het dorpje aan de waddendijk, waar je zo heerlijk overheen kunt wandelen, waar je eindeloos ver kunt kijken… Verliefd ben ik toch wel op dit kleine eiland.

Op Vlieland kun je heerlijk wandelen, fietsen, varen, leuke activiteiten doen, shoppen, met de bus mee naar het drenkelingenhuisje, lekker eten en drinken… er is echt van alles te beleven op het eiland. Ik kom er graag alleen, maar ook samen met ons gezin en met Sjef. Bij Badhotel Bruin mag je ook met honden overnachten, ideaal!

Omdat Vlieland niet zo heel groot is ben je overal vrij snel. Wij vinden dat heel fijn, je kunt bij wijze van spreken heel veel van het eiland op een dag bekijken. Mijn favoriete plekjes zijn toch echt wel:

De Waddendijk
> “De punt” omlopen (het oostelijke punt van Vlieland van Wad- naar Noordzee
> Natuurlijk het strand en de Noordzee, eindeloos ver kijken en genieten
> Het drenkelingenhuisje bezoeken met de Vliehorsexpress

Natuurlijk mag de klim naar “De Rode Kabouter” ook niet ontbreken. De vuurtoren is maar heel klein omdat deze op de hoogste duin van Vlieland staat!
Heb jij hem al eens beklommen?

Met je viervoeter plekjes ontdekken? Klik hier!

33 destinations Read More