It Merkelân

It Merkelân

Tegen de rand van het bos in Beetsterzwaag (Friesland) vind je vakantiehuis It Merkelân. En zeg je bos, dan zeg je rust, want dat is vooral wat ik ervaar als ik aankom op deze mooie plek. Het vakantiehuis bevindt zich op het erf van het huis waar Joke woont, met liefde heeft ze dit huis ingericht, dat is gelijk te zien. Een mis van vintage en retro lacht je toe als je binnen komt en de mooie materialen en kleuren matchen perfect bij elkaar.

Het is een soort van thuiskomen, een hartelijk ontvangst, privacy genoeg en een hele ruime tuin heb je om het huis heen waar overal zitjes zijn zodat je elk moment van de dag in de zon kunt zitten. It Merkelân kun je huren voor 2-4 personen en ook de hond is welkom. Ik ben samen met mijn lieve Sjef hier een nachtje en dat is ultiem genieten. We wandelen in enkele minuten het bos in en dan kun je kilometers ver wandelen (of fietsen, ook fijn hier!).

Verder is dit huis voorzien van alles, een ruime keuken met oven en grote koelkast. De badkamer is nieuw (maar toch met een retro touch) en onder de regendouche zou ik zo een uur kunnen staan. Het bed slaapt ook heel fijn en met het grote raam in de slaapkamer is het ’s ochtends fijn wakker worden. Ik hou van zo’n plek, het interieur is niet standaard en toch heel tijdloos en de natuur en de rust om het huisje heen; echt een vakantiegevoel!

Meer informatie over It Merkelân vind je hier. 

Joke, bedankt voor je gesprekken en je gastvrijheid, tot snel!

Met je viervoeter plekjes ontdekken? Klik hier!

31 destinations Read More