Hotel Almenum

Hotel Almenum

Soms zijn er van die plekjes met een verhaal, de historie van het gebouw, maar ook de verhalen van de eigenaren. Deze verhalen maken wij mij betreft een plek, je voelt de liefde en warmte en dat maakt het voor mij een echt #ontdekjeplekje. Hotel en stadslogement Almenum in Harlingen is precies zo’n plek. Met heel veel liefde runt Marije hier samen met haar man Jelle dit bijzondere logement midden in het centrum van Harlingen.

Waarom deze plek zo bijzonder is? Wanneer je aankomt weet je even niet waar je terecht komt, om de kerk heen en steegjes door, maar dan… dan zie je dit imposante gebouw, wat vroeger een pakhuis geweest is. En dan ben je verliefd 🙂

Het 17de eeuws gebouw heeft inmiddels een mooie transformatie ondergaan maar diende vroeger als stal en opslag. Het hoort nu bij de stad Harlingen, maar vroeger hoorde het bij het dorp Almenum wat zich rondom de grote kerk bevond. Inmiddels dus een plek waar je kunt slapen en waar je je gelijk thuis voelt.

Er bevinden zicht verschillende type kamers, maar ook appartementen, in 1 van die appartementen mag ik slapen en wel in huisje 1. Deze 4 huisjes dienden vroeger als arbeiderswoningen voor het pakhuis en behoort nu, samen met de binnentuin tot hotel Almenum.

Het huisje is knus en gezellig, er zit een complete keuken in en en een mooie nieuwe badkamer. Het lijkt wel alsof ik hier woon! Zo fijn, zo gezellig en zo mooi.

Naast dat m’n plekje om te slapen zo fijn is is het in Harlingen ook weer zo fijn. Ik verken de stad wandelend, eet een broodje in de zon en mag ’s avonds genieten van een prachtige zonsondergang aan zee. Harlingen bruist, heeft een gezellig centrum met leuke restaurants en je kunt hier uren genieten aan zee en in de haven.

En wanneer je lekker wilt relaxen is het hotel daar ook uitermate geschikt voor. In de ochtend word ik verwend door een uitgebreid ontbijt en vind het gewoon jammer dat ik daarna weer naar huis ga. Hotel Almenum voelt als thuis, Harlingen voelt als thuis, ik kom gauw weer!

Wil je meer van Harlingen ontdekken? Klik dan hier!

De meest noordelijke provincie van Nederland ontdekken...!

37 destinations Read More