HARLINGEN

Harlingen

De zevende stempel is binnen! Deze twee dagen in Harlingen waren veel en veel te kort, maar ja, dat heb je soms he ๐Ÿ™‚ Het was dus genieten geblazen in deze stad aan zee. Van te voren wist ik dat eigenlijk al, want voor mijn werk kom ik vaak in Harlingen, dus een bekende stad voor mij, maar toch ook weer erg leuk om deze stad op een andere manier te ontdekken, ga je mee?

Aan het begin van de middag kwamen we aan en konden we gelijk naar onze b&b die zich midden in het centrum bevindt, Stay and Sea is een kleine, knusse b&b (wat vroeger een kerk was!) die erg uniek en smaakvol is ingericht. Het is klein, maar van alle gemakken voorzien, goed ingedeeld ook! Een volledige keuken, dus voor een langer verblijf is dit ook ideaal. Jellie, onze host, woont boven het appartement en is ook nog eens eigenaresse van twee super leuke winkels in het centrum van Harlingen, genoeg te ontdekken dus. We settelen ons op het plekje, ik maak wat mooie foto’s en daarna gaan we lopend de stad in.

Het mooie van Harlingen vind ik is dat je aan zee zit. Je kunt uitwaaien op de pier, de leuke plekjes in de haven bezoeken, wandelen over de promenade of de boot bekijken die naar Terschelling en Vlieland vaart. De zee laat mij zich thuisvoelen, de geur, het verre uitzicht… ik ben er zo gek op! Niet zo raar dus dat ik graag in Harlingen kom en hoe leuk is het om hier nu op deze manier ook te mogen genieten! Wandelen doen we deze middag ook door de oude binnenstad van Harlingen, 1 van de oudste in Nederland. Weer van die prachtige oude gevels met zoveel sfeer, we kijken onze ogen uit! Tijdens onze wandeltocht komen we ook de “Willem Barentsz” tegen, deze werd gebouwd toen ik als reporter van Omrop Fryslรขn op pad mocht voor het programma Ik bin Benijd. Nu ligt hij in de haven van Harlingen, mooi om te zien hoe dit schip geworden is!

Harlingen staat bekend om zijn roemrucht, nautisch verleden en cultureel erfgoed. Harlingen is dan ook de stad van zeehelden en schatkamers. Zeehelden vind je in de havens, op het strand en op het water. Ze trotseren de elementen en ontdekken nieuwe bestemmingen. Loop je door de keermuur dan vind je de schatten van de stad. Denk aan de prachtige Noorderhaven met haar monumenten, de Zoutsloot, het Fries Blauw, de leuke winkeltjes en fijne restaurantjes en meer. Niet alles is open nu, dus lekker in een restaurantje zitten wordt hem helaas niet, maar ’s avonds rond 18 uur krijgen we een heerlijke “High Beer” bezorgd door Levels. Een restaurant waar we graag komen en ook nu is het eten weer zo lekker en uitgebreid! We zitten heerlijk in ons appartementje te genieten, zelfs midden in de stad hoor je bijna niks aan geluiden, alleen af en toe de boot die weer vertrekt naar 1 van de eilanden, maar ach; dat vinden we alleen maar leuk om te horen ๐Ÿ™‚

De volgende ochtend loop ik al vroeg even een rondje over de promenade, de stad ontwaakt en ik vind het heerlijk om zo wakker te worden. Ik haal broodjes bij de bakker en na ons ontbijt staat er een ware “Harley-Davidson” e-chopper voor ons klaar! Deze gave ‘motoren’ van Wadchopper Harlingen zijn zo stijlvol en hier mogen we lekker een paar uurtjes op toeren. Gelukkig zijn we goed aangekleed, want ja, met deze temperaturen is het wel wat koud, maar zo genieten weer! Wat is het leuk om op deze manier de stad weer anders te zien, net even andere stukken te bekijken, want je rijdt zo een end weg. Ook is het leuk om op een e-chopper wat verder te rijden dan Harlingen, bijvoorbeeld een trip langs de Waddenkust is erg mooi!

Al met al vliegen de uren hier voorbij, want in en rond Harlingen is gewoon veel te zien en te beleven. Wanneer alles weer open is zou ik een langer verblijf boeken haha, want dan is er nog veel meer te doen ๐Ÿ™‚

Ik haal mijn zevende stempel van mijn tour hier en ben er erg blij mee. Harlingen zit voor altijd in mijn hart! Op naar nummer 8, benieuwd welke stad dat is? Hou de blog in de gaten!