Eindhoven

Eindhoven

Of ik blij werd van een een paar dagen Eindhoven? Ja! Waarom? Dat lees je hier:

Eindhoven; voor ons niet om de hoek maar omdat we kaartjes hadden voor de allerlaatste GROOTS met een zachte G van Guus Meeuwis (wat een groot feest was!) konden we de stad zelf natuurlijk niet overslaan. Van te voren had ik wat mensen gevraagd voor tips en de leuksten hebben we uitgezocht en wil ik hier graag met je delen.

Slapen deden wij in een hotel met een perfecte ligging midden in het bruisende centrum. Vanaf daar kun je heerlijk wandelen of fietsen door de stad en eigenlijk alles is wel beloopbaar.

 

De wijk Strijp-S werd vaak genoemd toen ik om tips vroeg voor Eindhoven. Het gebied is het voormalige Philips terrein waar je ook nog genoeg van proeft als je daar bent. Ik ben gek op oude verhalen, oude gebouwen en historie in architectuur dus ik vond dit meteen een hele toffe plek. Je ziet nog veel oude elementen van het fabrieksterrein en overal zijn leuke shops, eettentjes en creatieve uitingen gemaakt. Zo lunchten wij in de oude telefooncentrale, wat een toffe plek! Het deed me denken aan mijn eigen feestlocatie die ik ooit runde, dat was ook in een oude fabriek (een melkfabriek) en had helemaal dezelfde sfeer.

Verder vond je hier dus leuke winkeltjes en op sommige plekken zijn ook moderne gebouwen neergezet, de afwisseling maakte het gewoon heel erg tof.

Het centrum zelf heeft ook veel leuke shops en plekjes om te eten, dus daar kun je je hart op. Het centrum vond ik groot! Veel straten, modern en ook weer oud gemixt. Een echt worstenbroodje konden we natuurlijk niet overslaan nu we in Brabant waren en de beste volgens locals was die bij Houben. Yum!

Het Van Abbe Museum moet ook een toffe hotspot zijn, wij hadden er geen tijd meer voor, maar misschien wel leuk om jou als tip mee te geven.

Ik deed zelf nog een fijne ochtendwandeling vroeg in de ochtend, voordat de drukte begon en het licht was overal zo mooi!

Ik kom graag gauw terug om nog meer culturele dingen te ontdekken in de stad, dus wie weet!

 

Een leuke stad in NL bezoeken? Hier vind je tips!

15 destinations Read More