Drenkelingenhuisje Terschelling

Drenkelingenhuisje Terschelling

Dit is 1 van mijn mooiste plekjes ooit… ik ben er nu 6/7 keer geweest denk ik? Ik weet het niet precies meer, maar elke keer was het anders. Het licht, het weer, de tocht erheen… het is gewoon een belevenis op zich!

Als je op Terschelling bent zou ik dit zeker weten gaan doen; een bezoek brengen aan het Drenkelingenhuisje. Deze staat ongeveer bij paal 24 in oostelijke richting op het eiland, bijna bij het Amelander gat.

 

Deze plek is ook erg leuk om met kinderen heen te gaan, of met je hond! Mijn jongens genieten er nog steeds van als we deze kant op gaan, het Drenkelingenhuisje is voor hun ook al een heel begrip.

“Een voormalige schuilplaats voor drenkelingen. Volledig herbouwd in het jaar 2000. In de brief van de minister van Binnenlandse Zaken anno 13 september 1865 wordt het houten lokaal op 4 palen, noodvoorziening voor schipbreukelingen op de Boschplaat, goedgekeurd.”

Echt een attractie voor de toeristen, maar ook de eilanders komen er nog graag. Dat komt omdat het daar gewoon magisch is. Rust, ruimte (heel veel ruimte) en je ziet het weer er veranderen. Lopend vanaf Heartbreak Hotel is het ongeveer 5 km heen en 5 km terug, maar wel over het strand of achter de duinen langs. Duurt dus gemiddeld iets langer dan een uur 😉

Onderweg kun je genieten van de zee, de beestjes daar, of van het uitzicht.

Je kunt er ook komen met de bus – een toch met een strandbus, dan hoef je niet te lopen 🙂 Voor ieder wat wils en wat ik zeg; ik zou er echt een keer heen gaan mocht je op het eiland zijn!

 

Meer tips zien van Terschelling? Klik dan hier 

Low-budget op pad? Dit is leuk om te doen!

30 destinations Read More
"Magischer dan deze plek wordt hem niet...."